Náplň
- žloutek 1 kus
- muškátový oříšek 1 kus
- šalvěj 1 dávka
- máslo 1 dávka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
Ravioli si můžeme koupit hotové již naplněné (jako Simona), nebo si je uděláme sami
U Italů je základ umět udělat dobré a pružné těsto na těstoviny, na jaké potřebujeme vajíčka, mouku, olivový olej, sůl a vodu
S pomocí vidličky a potom rukou vytvoříme těsto tížené konzistence (pozor velmi těžké)! Můžeme si pomoci strojkem a formičkou, kterou těsto vykrajujeme
Poté plníme směsí ze špenátu promíchaného se syrovátkovým sýrem ricotta, žloutkem, bylinkami a kořením
Přiklopíme připraveným vykrojeným kouskem těsta a přimáčkneme dobře okraje těsta k sobě
Zde už je postup shodný
Koupené či naše vlastní ravioly vaříme v osolené vodě pouze dvě minuty, aby zůstaly al dente! V malém kastrůlku si rozehřejeme máslo, kterým na talíři ravioly přelijeme a postrouháme pravým italským parmazánem
Podáváme