Na oleji s trochou másla necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Na hrubém struhadle nastrouháme mrkev, petržel a celer, přidáme k cibuli, promícháme a zarestujeme. Dochutíme kmínem a necháme pod pokličkou dusit v menším množství tekutiny.
Až bude zelenina trochu podušená, osolíme a zasypeme přiměřeně dětskou krupičkou, což vytvoří hustotu polévky. Zase promícháme, aby se krupičkou obalila veškerá zelenina. Poté zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu, ale pořád mícháme odspodu, aby se neudělaly hrudky a nic se nepřipálilo. Když se začne polévka vařit, přidáme už jen hrst zeleného hrášku, nasekanou petrželku a dochutíme kořením.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.