Suroviny
- žampion ks
- olej
- kmín
- sůl
- pažitka
- saturejka
- sójová omáčka
- vejce 2 ks
- slanina
- mozzarella
- pažitka
Postup přípravy
- Žampiony očistíme, nožičky odstraníme, kloboučky opatrně vydlabeme. Na oleji zpěníme pokrájenou jarní cibulku, nožičky od hub nadrobno pokrájíme a přidáme k orestované cibulce. Vmícháme drcený kmín, sůl, pažitku, saturejku, kapku sójové omáčky a vmícháme dvě vejce.
- Touto směsí naplníme kloboučky hub a omotáme je celé plátkem slaniny. Takto připravené houby dáme na plech s pečicím papírem, pokapeme olejem a pečeme v troubě. Po pěti minutách na každou houbu vložíme plátek pokrájené mozzarelly. Ještě krátce pečeme, dokud se sýr neroztaví. Ozdobíme pažitkou.