Head
- vepřové maso 5 plátků
- anglická slanina 5 plátků
- niva 100 g
Dip
Pečená zelenina s brambory
- cibule 2 kusů
- česnek 3 kusů
- žampion
- žlutá paprika 1 kusů
- červená paprika 1 kusů
- cuketa 1 kusů
- kukuřice
- hrášek
- grilovací koření
- feferonka
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme grilovacím kořením, na něj položíme plátky anglické slaniny, nastrouhanou nivu a srolujeme. Spojíme párátkem. Závitky osmažíme na pánvi, vložíme do zapékací mísy a pečeme v troubě na 180–200 °C asi jednu hodinu.
- Pečená zelenina a brambory: Brambory, mrkev, celer, petržel, česnek, cibuli, žampióny očistíme, nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem, kořením a solí, dáme do prostorného pekáče a začneme péct na 200 °C asi půl hodiny. Mezitím dochystáme zbytek zeleniny stejným způsobem a přidáme k první zelenině. Pečeme další půl hodinu v odkrytém pekáči.
- Dip: Umícháme dohladka.