Head
Postup přípravy
- Vepřovou panenku nakrájíme na plátky 1,5 cm vysoké, pomocí kloubů ruky naklepeme, osolíme a zprudka opečeme. Vyjmeme a zabalíme do plátků anglické slaniny. V menším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme pepř, zasypeme moukou, osmahneme, zalejeme studeným vývarem, posléze šlehačkou. Povaříme do zhoustnutí, přelijeme do zapékací mísy. Do omáčky vložíme maso se slaninou a pečeme ve vyhřáté troubě 20–30 minut.
- Příloha: Omyté brambory nakrájené na kolečka vyložíme na plech s pečicím papírem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 190 ˚C, dokud se nenafouknou a nezčervenají, pak otočíme a dopečeme z druhé strany. Sesypeme do mísy, přidáme plátky másla s petrželkou a osolíme. Protřeseme, dokud se brambory neobalí máslem.