Suroviny
Postup přípravy
- Vepřovou panenku si nakrájíme na cca 150 g. Osolíme a opepříme. Bylinky si nakrájíme najemno a smícháme je s povoleným máslem a vytvoříme tzv. bylinkové máslo. Tramenzzini toust si naporcujeme na obdélníky o rozměrech 20 x 10 cm. Tousty potřeme bylinkovým máslem, na kraj položíme panenku a do toustu ji zabalíme. Poté zabalíme každou panenku zvlášť do potravinářské fólie a dáme do lednice na cca 1 hodinu, aby se panenka a toust spojily. Rozpálíme si troubu na 170 °C a panenku pečeme 13 minut.
- Po upečení ji necháme minimálně 5 minut odpočinout. Do hrnce dáme smetanu, česnek, tymián, rozmarýn, kudrnku a nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a společně necháme lehce probublávat po dobu 15–20 minut. Brambory ve slupce si umyjeme a nakrájíme vcelku na plátky o velikosti 2–3 mm. V míse je pořádně osolíme, opepříme, přidáme solamyl. Smetanu stáhneme z ohně a nalijeme přes cedník do brambor, abychom dostali čistou a ochucenou smetanu. Vše dobře promícháme a pěkně brambory srovnáme do plechu, ať leží brambory na sobě v komínkách a dáme péct do trouby na 150 °C cca na 50 minut.