sýrové tyčky
- gouda (40%) 250 g
- máslo 125 g
- hladká mouka dle potřeby
- vejce 1 kus
- sůl dle chuti
Česneková omáčka
- zakysaná smetana 1 balení
- pomazánkové máslo 1 balení
- tavený sýr 100 g
- gouda (40%) 100 g
- česnek dle chuti
nivová omáčka
- zakysaná smetana 1 balení
- pomazánkové máslo 1 balení
- gouda (40%) 100 g
- smetana ke šlehání 1 balení
- niva 1 balení
- hroznové víno dle potřeby
- cherry rajčata dle potřeby
- ořechy v medu
Postup
- Tyčinky: Najemno nastrouhanou goudu spolu s vejcem a máslem pokojové teploty utřeme dojemna. Přisypáváme mouku, až se s těstem dobře pracuje a je vhodné k váleni. Těsto si vyválíme na 0,5 cm tlustou placku a nařežeme na nudličky, potřeme vajíčkem a posypeme sezamem a dame péct na 180 °C, až nám tyčky zrůžoví.
- Omáčky: Všechny ingredience smícháme, osolíme a přidáme česnek dle chuti, u druhé omáčky přidáme místo česneku a taveného sýra nivu a smetanu.
Autor receptu: Dominik Schneckmann