Head
- svíčková - -
Květákovo-bramborové pyré
- smetana - -
Omáčka
- červené víno - -
Postup přípravy
- Steaky vysoké maximálně pět centimetrů lehce potřeme olivovým olejem a na dobře rozpálené grilovací pánvi nebo přímo na roštu grilu opékáme zprudka z každé strany do požadovaného stupně propečení. Steaky přendáme z pánve nebo roštu grilu a necháme je v teple dojít. Poté steaky osolíme, opepříme a podáváme na nahřátých talířích.
- Květákovo-bramborové pyré: Brambory s květákem dáme vařit do vody v poměru 60:20 ve prospěch květáku. Vaříme 40 až 50 minut. Slejeme trošku vody tak, aby polovina surovin zůstala stále ponořena. Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme máslo, muškátový oříšek a případně trošku smetany.
- Omáčka z červené cibule a červeného vína: Oloupané cibule nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce i s třemi hrstmi cukru, žádný tuk ani olej nepřidáváme. Takto restujeme pět minut, poté přidáme kvalitní červené víno a restujeme a dusíme 40 až 50 minut. Po uvaření najemno rozmixujeme, mělo by to mít vzhled tekutější marmelády.