Suroviny
Postup přípravy
- Slepici omyjeme, očistíme, opět opláchneme a naporcujeme. Když chceme, aby byl vývar silný, je potřeba, aby slepice byla zcela ponořena do vody. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, jednu celou neloupanou cibuli, špetku kurkumy, všechno koření a petržel s natí. Vaříme v tlakovém hrnci na pomalém plamení (cca 30 – 35 minut) nebo asi dvě hodiny v obyčejném hrnci.
- Polévku přecedíme, zeleninu pokrájíme na kostičky, část zeleniny vrátíme zpět do polévky a můžeme zavařit i hrášek.
- Slepici vyjmeme, maso obereme, část vrátíme do polévky, kterou dosolíme, opepříme a přidáme nadrcené snítky libečku nebo petrželky. Ještě krátce povaříme, a nakonec v ní ohřejeme uvařené a scezené domácí nudle.