Head
- slepice
- kořenová zelenina 250 g
- slepičí bujón 2
- cibule
- petrželová nať
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nejdříve si umyjeme slepici a rozdělíme ji na dvě půlky. Následně si dáme do hrnce rozpůlenou slepici, přidáme vodu, bujon, osolíme a opepříme, necháme cca hodinu a půl vařit. Potom přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a necháme ji pomalu táhnout ještě půl hodiny. Nakonec vyndáme slepici, kterou obereme a vrátíme do polévky. Nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať a dochutíme.
- Domácí nudle: Na domácí nudle si vezmeme hrubou mouku, vysypeme si ji na vál, uděláme si důlek, okolo osolíme, rozbijeme dvě vejce a vypracujeme měkčí těsto, které následně vyválíme, aby bylo tenké. Poté rozřízneme a nakrájíme nudle. Dáme si vařit vodu a osolíme ji, přidáme trochu oleje, aby se nám po uvaření neslepily, a když se začne voda vařit, tak vložíme nakrájené nudle. Když nudle vyplavou, jsou hotové, scedíme a propláchneme je studenou vodou. Při servírování dáme nudle do talíře a přelijeme je vývarem ze slepice.