Suroviny
- růžičková kapusta 500 g
- čerstvý sýr 250 g
- pekanové ořechy 100 g
- olivový olej 3 PL
- balsamico 3 PL
- med 1 PL
- sůl
- pepř
Nakládaná cibule
- červená cibule 1
- hořčičné semínko 1 ML
- jablečný ocet 150 ml
- cukr 1 PL
- nové koření
- bobkový list
- sůl
Postup přípravy
- Růžičkovou kapustu očistíme a překrojíme na půlky. V misce si smícháme olivový olej, balsamiko, sůl, pepř a med. Růžičky v tom vykoupeme a uložíme na plech, kde se budou péct cca 20–30 minut.
- Na konec přidáme ještě podle chuti trochu balsamika, pokud je potřeba (aby nebyla kapusta suchá).
- K tomu si připravíme narychlo nakládanou červenou cibuli. Nakrájíme cibuli na velmi tenké plátky a vložíme ji do uzavíratelné nádoby. V hrnci přivedeme k varu ocet, cukr, sůl a koření. Necháme minutu povařit a přelijeme tím naši cibuli.
- Nádobu zavřeme a necháme ještě hodinu ležet na lince, poté dáme do lednice. Servírujeme s natrhaným čerstvým sýrem a navrch dáme nakládanou cibuli.
Autor receptu: Lucie Havlíčková