Head
- ossobuco 5 ks
- olivový olej
- cibule 1 ks
- česnek
- hladká mouka
- bílé víno 200 ml
- hovězí vývar
- sůl
Postup přípravy
Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Ossobuco lehce obalíme v hladké mouce a opečeme zprudka na směsi cibule a česneku z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku nalijeme bílé víno, alkohol necháme odpařit, poté maso vrátíme zpět do kastrolu, jemně podlijeme hovězím vývarem a dusíme do měkka.
Na pánvi nasucho opražíme dvě lžíce hladké mouky. Po uvaření masa jej vyjmeme a do šťávy pomalu vmícháme opraženou mouku. Omáčka nesmí být příliš hustá.
Zvlášť uvaříme oloupané batáty, z kterých následně vyšleháme mixérem pyré s mlékem nebo smetanou. Servírujeme nejprve kaši doprostřed talíře, na přílohu položíme ossobuco a jemně přelijeme šťávou.