Na dresink
- jogurt - -
Head
- cibule - -
Na dresink
- olej - -
Head
- chilli - -
Na dresink
- pepř - -
Head
- slanina 100 g
Postup přípravy
- Sýr nastrouháme a dáme rozehřát na pánev, ale jen na chviličku, aby nezhořkl nebo se nepřipálil. Vezmeme mističku, kterou otočíme otvorem dolů a přelijeme vnější strany slabou vrstvou sýru a necháme ztuhnout, po chvíli sýr odlepíme a dáme zatuhnout vzniklé misky do lednice či mrazáku. Salát natrháme, zeleninu si pokrájíme dle libosti a smícháme ve velké míse.
- Připravíme si dresink: Jogurt dáme do misky, přidáme najemno nakrájenou cibuli a větší stroužek česneku, jemně osolíme, opepříme, přidáme tatarku, kapku oleje a vše smícháme.
- Maso nakrájíme na válečky, ochutíme, zabalíme do slaniny a dáme smažit. 4. Salát smícháme s dresinkem, dáme do parmazánových misek společně s osmaženým masem a slaninou, dozdobíme jarní cibulkou, pažitkou, a chilli. Podáváme s chlebem.
- Chléb: Trošku vody, lžíce mouky a cukr smícháme s droždím a necháme vzejít kvásek. Mezitím si na másle nebo sádle osmažíme do zlatova nakrájenou cibuli. Poté smícháme kvásek s prosátou moukou, přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme těsto. Necháme tři čtvrtě hodiny kynout, poté dáme do formy a v troubě, předehřáté na 240°C, pečeme asi 10 minut a pak o něco stáhneme teplotu a pečeme zhruba další půlhodinku.