Suroviny
- hladká mouka 450 g
- droždí 25 g
- olej 30 g
- cukr 25 g
- vejce 2
- voda 180 ml
- sůl 10 g
- mleté maso (vepřové a hovězí) 250 g
- slanina 100 g
- čedar 300 g
- chutney (cibulové)
- kečup 20 g
- majonéza 20 g
- ledový salát 5 listů
Postup přípravy
- Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme trochou vlažné vody, přidáme špetku cukru a necháme vzejít kvásek, cca 10 minut. Přidáme ostatní ingredience, zamícháme a necháme na teplém místě kynout 1–2 hodiny.
- Před pečením bulky potřeme vejcem, posypeme sezamem a pečeme 10–12 minut na 200 °C. Z masa uděláme 5 malých placek a zprudka opečeme na pánvi.
- Bulky plníme opečeným masem, kouskem ledového salátu, cibulovým chutney, nastrouhaným sýrem a slaninou.
Autor receptu: Zuzana Jakubcová