Suroviny
Postup přípravy
- Omyté kuřecí prsní řízky očistíme, odblaníme a připravíme řízek o váze cca 200 g. Mírně poklepeme, aby byly řízky stejně vysoké, osolíme a opepříme z obou stran. Očistíme a pokrájíme žampióny, omyjeme a nakrájíme brambory, připravíme oblohu.
- Maso dáme na kontaktní gril a zprudka opečeme, aby se nám maso zatáhlo, teplotu snížíme a maso necháme dojít. Pokrájené brambory vložíme do fritézy, kterou máme předehřátou na 100 °C. Teplotu zvýšíme na 170 °C a necháme pozvolna brambory fritovat.
- Pokrájené žampióny dáme na pánev s máslem, mírně posypeme grilovacím kořením a orestujeme. Až budou brambory usmažené do zlatova, vyjmeme a necháme odkapat. Nasypeme do předem připravené nádoby s kořením, promícháme a nandáme na talíř s připravenou oblohou.
- Přidáme z kontaktního grilu přírodní řízek, na který dáme vrstvu restovaných žampionů a zasypeme je nastrouhaným sýrem.
Autor receptu: Lukáš Pokorný