Dresink
- zakysaná smetana 1 ks
- jogurt 1 ks
Head
- ředkvičky 2 ks
Postup přípravy
- Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky, zhruba o velikosti popcornu. Osolíme. Do tří misek si připravíme škrob, rozmíchané vejce se solí a kořením, pak hladkou mouku se lžičkou sladké papriky. Každý kousek masa obalíme v takto připraveném trojobalu a smažíme ve větším množství rozpáleného tuku, cca 1 cm ode dna. Délka smažení záleží na velikosti kousků. Čím menší budou, tím rychleji budou hotové. Pokud se budeme držet velikosti popcornu, měly by stačit zhruba 3–4 minuty. Osmažený kuřecí popcorn odkládáme na talíř s papírovou utěrkou nebo ubrouskem, které nasají přebytečný tuk.
- Salát: Zeleninu nakrájíme na kousky. Poté přidáme polníček nebo rukolu. Promícháme. Přidáme pár kapek olivového oleje, pepř a sůl (dle chuti). Pokapeme jablečným octem nebo balzamikem – promícháme a nadrobíme balkánský sýr.
- Dresink: Zakysanou smetanu smícháme se solí, pepřem a lisovaným česnekem. Nakonec přidáme bylinky. Servírujeme vychlazené.