Suroviny
- voda litr a půl
- kostka bujónu
1
- cibule
- kuřecí prsa
- curry pasta
- kuskus
- mrkev
- česnek
Postup přípravy
- Litr a půl vody dáme do hrnce společně s kostkami slepičího bujonu. Cibuli nakrájíme na měsíčky, kuřecí prsa na drobné kostičky a společně s curry pastou dáme osmažit. Po chvíli přidáme kuskus, jemně nastrouhanou mrkev a prolisovány česnek. Necháme smažit, dokud cibule zesklovatí, pak přidáme do polévky.
- Vejce rozklepneme do misky a vyšleháme. Do vařící polévky postupně pomocí metly přidáváme rozšlehaná vejce, která rychle mícháme, aby se vytvořila jemná vlákna. Polévka je hotová za 25 minut. Necháme trochu vychladit a pak přidáme citronovou šťávu a čerstvě pomletý pepř.