Head
- krůtí prsa 800 g
- slanina 100 g
Fazolové lusky
Mačkané brambory
Postup přípravy
- Maso naklepeme přes potravinářskou fólii. Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Po změknutí zalejeme rozšlehanými vejci. Maso potřeme hořčicí a poklademe houbovou směsí. Zabalíme do rolády a zašpejlíme, aby se neotevřela. Obalíme plátky anglické slaniny a dáme do pekáčku. Pečeme podlité vodou a přikryté při 200°C.
- Mačkané brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu, přidáme nakrájený pórek a máslo a přiklopíme pokličkou, chvíli necháme odstát. Po chvilce vše promícháme (když se rozpustí máslo). Pokud je třeba, dosolíme.
- Fazolové lusky: Fazolky na másle podusíme doměkka, ochutíme a zalijeme smetanou. Promícháme a ještě chvíli vaříme.