Suroviny
Švestkovo-portská omáčka
- cukr 100 g
Máslo
Bulky
- voda 400 g
Suroviny
Postup přípravy
- Švestkovo-portská omáčka: Vypeckované švestky zasypeme dvěma polévkovými lžícemi cukru, podlijeme kapkou vody a vaříme, než švestky změknou. Poté rozmixujeme, necháme zchladnout, dle chuti přidáme portské a necháme vychladnout v lednici.
- Máslo: Ze smetany vyšleháme máslo, oddělíme máslo a podmáslí, do másla přidáme dle chuti bylinky a sůl a dáme do lednice zchladnout.
- Bulky: Obě mouky smícháme dohromady, přidáme půl kávové lžičky soli, droždí, zalejeme vlažnou vodou a vypracujeme tužší těsto. Necháme asi hodinu kynout. Poté tvarujeme bulky a pečeme je přibližně na 170°C (podle trouby).