Suroviny
Postup přípravy
- Sypké ingredience smícháme dohromady a prosejeme je přes síto nebo vhodný kovový cedník. Není to ale nezbytně nutné. Pak přidáme vejce, mléko, olej a vše metličkou nebo vařečkou smícháme dohromady. Nešleháme a nemícháme dlouho, pouze do doby, kdy se nám vše spojí.
- Směs nalijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme vyložili do poloviny výšky papírem na pečení – z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny.
- Remosku zapneme a pečeme zhruba 23–25 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct jinak. Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku, a ještě teplou opatrně potřeme na povrchu marmeládou a posypeme kokosem. Necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.