Palačinky
- vejce 1
Omáčka
- česnek 20 g
Náplň palačinek
Postup přípravy
- Nejdříve si připravíme palačinky. V míse smícháme špaldovou mouku, 250 ml vody, vejce a sezamový olej a vymícháme tekuté těsto. Poté si nasucho rozpálíme nepřilnavou pánev a z připraveného těsta upečeme malé tenké palačinky o průměru cca 10 cm. Těsto by mělo vystačit na přibližně šestnáct palačinek.
- Až budou palačinky hotové, připravíme kachní prsa. Troubu předehřejte na 180 °C a nachystáme si nepřilnavou pánev vhodnou do trouby. Pánev si nasucho rozpálíme a mezitím si osolíme a opepříme kachní prsa. Až bude pánev dostatečně rozpálená, dáme na ni kachní prsa a opékáme je 30 sekund z každé strany na vysokém plameni. Poté vypneme ohřev, pánev i s masem přemístíme do předehřáté trouby (případně maso nejprve přendáme do zapékací mísy) a pečeme 7 minut při 170–180 °C.
- Mezitím si připravíme omáčku. V menším hrnci si smícháme 50 ml vody, sójovou omáčku, nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor a med a následně celou směs přivedeme k varu. Zatím si stranou v menší misce smícháme rýžový škrob s 20 ml vody. Jakmile obsah hrnce začne vřít, vlijeme do něj škrobovou směs, vše důkladně promícháme a hrnec odstavíme. Výsledná omáčka by měla mít konzistenci připomínající med. Až budou kachní prsa upečená, vyndáme je z trouby, zabalíme do alobalu a necháme dvě minuty odležet. Poté je nakrájíme na tenké plátky a podáváme v upečených palačinkách společně s nakrájenou jarní cibulkou, mrkví, okurkou, čerstvým koriandrem a připravenou omáčkou.