Crème fraîche
- kysané podmáslí 2 PL
Postup přípravy
- Koláč: Připravíme karamel – rozpustíme cukr, přidáme med, máslo a promícháme. Směs vylijeme na plech. Na ni naskládáme nakrájené hrušky, posypeme ořechy. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vejce, máslo a cukr ušleháme, postupně zašleháme prosátou mouku s kakaem, práškem do pečiva, sodou a kořením. Pro správnou konzistenci přidáváme mléko. Pečeme cca 30 minut. Podáváme např. s crème fraîche, hruškovým rozvarem a karamelizovanými ořechy.
- Crème fraîche: Smetany ke šlehání nalijeme do sklenice a zamícháme s 2 lžícemi kysaného podmáslí. Zakryjeme a necháme 12–24 hodin (do majonézové konzistence) stát při pokojové teplotě. Promícháme a necháme alespoň 24 hodin vychladit.