Suroviny
Postup přípravy
- Očistěné a omyté maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v hrnci na rozpáleném oleji. Maso se zatáhne a zhnědne. V tu chvíli ho vyndáme, do hrnce nasypeme nadrobno pokrájenou kořenovou zeleninu a opečeme ji dozlatova. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek, také osmahneme. Přidáme koření, tymián a rozmarýn, vlijeme rajčatový protlak. Několik minut směs mícháme. Zalijeme vínem, přivedeme k varu, pak plamen stáhneme a necháme probublávat asi půl hodiny. Poté do hrnce vložíme hovězí líčka a zalijeme je vývarem. Dusíme cca 2 hodiny. Pak maso vyndáme a omáčku přecedíme. Omáčku lze podle chuti trochu přisladit, případně osolit. Na závěr vmícháme do omáčky 2 lžíce másla.
- Šťouchané brambory: Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Mezitím na másle orestujeme cibulku spolu se slaninou. Brambory slejeme, rozšťoucháme a přidáme máslo a orestovanou slaninu s cibulí, promícháme.