Karlovarský knedlík
- rohlík 3
Postup přípravy
- ¾ z uvedeného množství sádla rozpustíme v hrnci. Přidáme nakrájené cibule. Smažíme dozlatova. Přidáme 3 sáčky gulášového koření a hned mícháme. Po 2 minutách přidáme půl litru vody. Přidáme na kostky pokrájené maso. Postupně doléváme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme 2 bobkové listy a čajovou lžičku majoránky. Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou.
- Karlovarský knedlík: 3 rohlíky nakrájíme na kostičky, necháme proschnout a zalijeme mlékem. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme s troškou soli na tuhý sníh. Do žloutků přidáme mléko, sůl, hrubou mouku dle potřeby. Vytvoříme hladké lité těsto. Do nasekaných kostek přidáme nasekanou petrželku, pažitku a těstíčko. Promícháme a opatrně vmícháme sníh z bílků