Marináda
- olej 2 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
Gratinované brambory
- brambory 500 g
Krkovička
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Postup přípravy
- Gratinované brambory: Smetanu smíchejte s mlékem. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Troubu vyhřejte na 180°C. Formu vymažte máslem. Plátky brambor urovnejte vějířovitě do vrstev. Každou vrstvu osolte, opepřete a nastrouhejte na ni trochu muškátového oříšku. Brambory zalijte smetanovou směsí, posypte sýrem a vločkami másla. Brambory pečte v troubě cca 50 minut na 180°C.
- Krkovička: Maso naklepeme a z obou stran ho osolíme. Potřeme česnekem a necháme ho přes noc uležet v lednici. Do pekáčku dáme jemně pokrájenou cibuli a na ni maso. Suroviny na marinádu dobře promícháme a rovnoměrně nalijeme na maso. Maso pečeme asi hodinu na 190°C.