Head
- dýně Hokkaidó
- cibule
- česnek
- batát
- vývar 1 l
- zázvor 4 cm
- cukr 1 PL
- římský kmín
- cayenský pepř
- pomeranč 2
- limetkový list
- chilli olej
- kokosové mléko
- dýňová semínka
- chilli šupinky
- mikro bylinka
Postup přípravy
Dýni vydlabeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme a společně se zázvorem (1/2 nadrobno a 1/2 v kuse), římským kmínem a cayenským pepřem osmahneme a přidáme cukr, poté zkaramelizujeme. Dále přidáme nakrájený batát a Hokkaidó a promícháme, poté zalejeme vývarem a přidáme 1/2 zázvoru v celku a vaříme do změknutí. Ke konci je možno krátce přidat limetkový list. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme šťávu z pomerančů. Dochutíme např. limetkou. Ozdobíme opraženými semínky z dýně, kokosovým mlékem, chilli šupinkami, chilli olejem a mikro bylinkou: jarní cibulkou.