Játrové noky
- játra 200 g
- česnek 2 stroužek
- vejce
- máslo 1 lžíce
- strouhanka dle potřeby
Head
Postup přípravy
- Maso společně s omytou zeleninou, cibulí a kořením dáme vařit do studené vody. Až bude maso měkké, polévku přecedíme, maso obereme, přidáme ho do vývaru s nastrouhanou zeleninou. Dochutíme solí a pepřem.
- Nudle: Do misky dáme hrubou mouku s vajíčkem a solí. Uděláme těsto, které by se nemělo lepit a na půl hodiny je dáme do lednice. Poté rozválíme na tenký plát. Dáme oschnout a nakrájíme tenké nudličky, které uvaříme za tři minuty v osolené vodě.
- Játrové noky: Očištěná játra pokrájíme na kousky, přidáme vejce, vše rozmixujeme, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem, česnekem, majoránkou. Zahustíme strouhankou tak, aby vznikla nepříliš hustá směs, kterou pasírujeme přes struhadlo do vroucí polévky, vaříme přibližně tři minuty.