Suroviny
- kuřecí játra 300 g
- cibule 1
- česnek 1
- tymián 5 snítek
- pomeranč 1
- máslo 100 g + 100 g na dokončení
- vodka 50 ml
- smetana ke šlehání 150 ml
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Játra dobře očistíme od žilek a blanek a nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek nasekáme, z poloviny tymiánu otrháme lístky, z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme z něj šťávu.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme česnek a po minutě přihodíme játra. Přidáme lístky tymiánu a pomerančovou kůru a restujeme, až játra zhnědnou navenek, ale uvnitř zůstanou ještě růžová.
- Zalijeme je vodkou a necháme přejít varem. Přidáme pomerančovou šťávu, smetanu a promícháme. Vše přesuneme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Paštiku důkladně osolíme, opepříme, promícháme a nandáme ji do skleniček nebo misek.
- Zbylé máslo rozpustíme a paštiky ve sklenkách zalijeme, ozdobíme odloženým tymiánem a necháme vychladnout.
Autor receptu: Marie Sloupová