Domácí marmeláda
- jablko
Pomazánka rozhuda
- šlehačka 1
Domácí marmeláda
- citron 1
- malina
Krůtí pomazánka
- koření bylinkové
Domácí marmeláda
Pomazánka rozhuda
Krůtí pomazánka
Postup přípravy
- Máslové loupáky: Do mísy rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme žloutek, špetku soli. Promícháme a poté vmícháme máslo. Postupně pak přidáváme mouku a vypracujeme těsto, které se nelepí a je krásné hladké. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Troubu zapneme na 220°C. Po vykynutí rozdělíme na dvanáct kousků a vypracujeme dvanáct rohlíků, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je bílkem a posypeme solí nebo mákem nebo obojím – jak je libo. Loupáky vložíme do vyhřáté trouby, snížíme teplotu na 180°C a pečeme 15-20 minut.
- Rozhuda: Tvaroh smícháme se šlehačkou, přidáme nadrobno pokrájenou pažitku a trochu zelené cibulky, promícháme, ochutíme solí, pepřem a kořením bylinkové máslo. Ochutnáme a můžeme přidat i trochu másla.
- Krůtí pomazánka: Uvaříme si krůtí krky, měkké maso obereme a rozmixujeme společně s pomazánkovým máslem, troškou soli a kořením. Pomazánkové máslo vyrobíme smícháním umixované hmoty, tvarohu, jogurtu, bylinek, jemně nakrájené okurky a cibulky.
- Domácí marmeláda: Letní jablíčka si nakrájíme na kousíčky a podusíme je s vodou a citrónem. Tím se vytvoří základní směs, která má obrovské množství pektinu a marmeláda díky tomu tuhne. Mezitím, co dusíme jablíčka, si na zahradě sebereme sezónní ovoce, které přidáme k dušeným jablkům a krátce provaříme s malým množstvím želírovacího cukru. Sladkokyselá marmeláda chutná ke krůtí pomazánce.