Postup přípravy
- Čokoládu nalámeme na kostičky, máslo nakrájíme na kousky. Předehřejeme si troubu: elektrickou na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Hranatou formu nebo pekáček vymastíme a pak vyložíme pečicím papírem. Čokoládu spolu s máslem rozpustíme (nad vodní lázní nebo velmi opatrně v mikrovlnné troubě). Vejce šleháme, až zesvětlají, pak přidáme cukr a pokračujeme ve šlehání, až je směs hustá a lesklá.
- Opatrně vmícháme vaječnou pěnu do rozpuštěné čokolády, navrch prosejeme mouku promísenou s práškem do pečiva a vše vymícháme dohladka. Vlijeme do formy a pečeme asi 30–35 minut tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Vnitřek by měl zůstat hutný a lehce tekutý, drobečky, které ulpí na špejli, by měly být vlhké.