Suroviny
- cibule
- česnek
- olej 3 PL
- bobkový list
- chilli paprička
- kari koření 1 ML
- kmín 1 ML
- rajče
- kokosové mléko 400 ml
- voda 200 ml
- červené čočky 200 g
- rýže 250 g
- tempeh
- koriandr
- sůl
Postup přípravy
Cibuli, česnek a zázvor nakrájíme najemno. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme česnek a koření a dvě minuty restujeme. Vmícháme rajčata, zalijeme kokosovým mlékem a vodou, vsypeme propláchnutou čočku a na mírném ohni vaříme do změknutí. Rýži uvaříme podle návodu. Ke konci z dhalu vyndáme bobkový list, dle chuti osolíme. Podáváme s vařenou lehce osolenou rýží, vše posypané čerstvým koriandrem. Doplníme nasucho opraženým uzeným tempehem.