Čínské řízky
- kuřecí maso 400 g
Čínské řízky
- worcesterská omáčka 2 lžíce
- červená paprika 0.5 lžička
Salát
Postup přípravy
- Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky a dáme do větší mísy, přidáme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka a smícháme se všemi ingrediencemi a vajíčky. Tuto směs necháme alespoň dvě hodiny v ledničce.
- Mezitím si dáme vařit oloupané brambory a osolíme. Na pánvi si dozlatova osmažíme cibulku najemno nakrájenou a slaninu. Uvařené brambory rozšťoucháme vidličkou a přimícháme cibulku se slaninou a podle chuti ještě osolíme.
- Do mísy na salát si na malé kostičky nakrájíme rajčata a přidáme nastrouhanou nahrubo okurku, k tomu dáme strouhaný česnek, dvě lžíce cukru a lžíci octa a pořádně promícháme, osolíme a opepříme a také necháme vychladnout v lednici cca 30 minut před podáváním. Nakonec si vyndáme směs na řízky a ještě promícháme, na rozpálený olej na pánvi tvoříme placky dle libosti a na malém ohni osmažíme z obou stran. Podáváme se šťouchanými brambory.