Suroviny
Postup přípravy
- Uděláme si vývar z uzených žeber. Do hrnce dáme vodu, žebra, libeček, bobkový list, nové koření a celý pepř. Povaříme 2 až 4 hodiny. Poté vývar scedíme, přidáme nakrájené brambory a zelí, vaříme zhruba 30 minut. Poté přidáme červenou řepu, fazole a obrané maso z žebírek. Vaříme dalších 45 minut, osolíme, opepříme a přidáme koření podle chuti.
- Oloupeme si cibuli a nakrájíme, mrkev oloupeme a nastrouháme a papriku nakrájíme. Dáme na pánev olej a cibuli osmažíme do zlatova, přidáme mrkev s paprikou, smažíme cca 10 minut, poté přidáme do polévky. Přidáme kečup a nasekanou petržel. Při podávání dochutíme smetanou.