Suroviny
- červené zelí 1/4
- rukola hrst
- polníček hrst
- olivový olej
- bílý jogurt
- garam masala
- zázvor
- kozí sýr
Chapati
- hladká mouka 250 g
- polohrubá mouka 250 g
- sůl
Postup
Nakrouháme nebo nakrájíme 1/4 hlávky menšího zelí, přidáme hrst rukoly a hrst polníčku, osolíme a zakápneme olivovým olejem.
Zalijeme jogurtovým chutney (viz recept v hlavním chodu) a na vrch nakrájíme na plátky kozí sýr.
Chapati
Do misky nasypeme mouky, osolíme, zalijeme vodou tak, abychom vyhnětli vláčné těsto, a dáme ho minimálně na 30 minut odležet do lednice.
Poté z těsta vyválíme placky 2 až 4 mm silné a pečeme z obou stran na rozpálené suché pánvi, dokud se placky nezačnou nafukovat.
Autor receptu: Petr Tománek