Hermelín
- hermelín 5
- naložená sušená rajčata 100 g
- červená cibule
- olivový olej
- libovolné čerstvé bylinky
Na salát
- rukola balení
- cherry rajčata 300 g
Zálivka
- med 1 PL
- olivový olej 2 PL
- citronová šťáva 2 PL
- dijonská hořčice 1/2 ML
- sůl
- pepř
Focaccia
- chlebová mouka 500 g
- vlažná voda 400 ml
- droždí 25 g
- mořská sůl 1 PL
- rozmarýn 3 snítky
- olivový olej
Postup
- Hermelíny položíme na alobaly, dáme na ně sušená rajčata, bylinky, nakrájenou červenou cibuli, polejeme trochou olivového oleje a zabalíme.
- Pečeme v troubě na 180 °C.
Zálivka
- V olivovém oleji a citronové šťávě rozmícháme dijonskou hořčici a med.
- Dochutíme solí a pepřem.
Focaccia
- Mouku smícháme s vlažnou vodou, solí a droždím. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Poté je vyklopíme na plech s pečicím papírem, povrch potřeme olivovým olejem a posypeme solí.
- Do těsta uděláme po celé délce prsty důlky, aby se olej dostal dovnitř. Nahoru nasypeme rozmarýn, pečeme na 220–230 °C cca 15 minut.
Autor receptu: Kateřina Petrová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!