Náplň
- smetana ke šlehání 360 g
- bílá čokoláda 130 g
- pistáciová pasta 55 g
Odpalované těsto
- plnotučné mléko 60 ml
- voda 65 ml
- sůl špetka
- cukr krupice 1 ML
- máslo 50 g
- hladká mouka 80 g
- vejce 2
- jahody
Postup
- Troubu předehřejeme na 220 °C, dva plechy si vyložíme pečicím papírem. Vodu, mléko, sůl, cukr a máslo dáme do rendlíku a přivedeme k varu. Přisypeme prosátou mouku a promícháme do hladka.
- Těsto odpalujeme při nižší teplotě, dokud není hladké a nelepí se na dno a stěny kastrolu, cca 2–3 minuty. Těsto přendáme do mísy a mícháme do mírného zchladnutí. Vejce přidáváme postupně, dobře zapracujeme.
- Těsto si přendáme do sáčku s hladkou špičkou o průměru cca 1 cm a na připravený plech vytvoříme požadované tvary. Kolečka, srdíčka, vajíčka, věnečky.
- Vychlazený pistáciový krém vyšleháme při nižších otáčkách a přendáme ho do sáčku s řezanou špičkou. Vychlazené kousky těsta vodorovně prokrojíme.
- Na dno misky dáme rozdrcené pistácie a nastříkáme pistáciový krém a jahody. Lehce přiklopíme a dáme chladit do lednice.
Autor receptu: Noelia Kubarev
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!