Suroviny
- smetana ke šlehání 500 ml
- cukr krystal 70 g
- vanilkový lusk 1
- želatina 3 plátky
- jahody
Malinový přeliv
- maliny 200 g
- med 1 ML
- limetková šťáva 1 PL
Postup
- Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly. Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavíme rendlík z plotny.
- Nabobtnalou želatinu vyždímáme a pečlivě rozmícháme v ohřáté smetaně. Teď můžeme směs nalévat do servírovacích mističek, které pak nejlépe přes noc umístíme do ledničky. Minimálně však na 4–5 hodin.
- Rozmixujeme všechny ingredience na ovocný přeliv, kterým pak přelijeme ztuhlé panna cotty. Nakonec vše dozdobíme čerstvými jahodami a malinami.
Autor receptu: Josef Pacula
Přehrajte si exkluzivně druhý díl nové rozpálené show Česko na grilu na prima+