Suroviny
- špenát 350 g
- olej 240 ml
- vejce 3
- cukr krupice 275 g
- citrony 1
- kypřicí prášek do pečiva 3 ML
- hladká mouka 281 g
- mascarpone 250 g
- smetana ke šlehání 125 ml
- jahody 250 g
- jedlé květy
Postup
- Omyté špenátové listy rozmixujeme na pyré. V míse vyšleháme vejce s 200 g cukru do nadýchané světlé pěny. Postupně do ní přiléváme olej a dobře ho zapracujeme. Přidáme špenátové pyré, 2 lžíce citronové šťávy, nastrouhanou citronovou kůru a lehce promícháme.
- Prosejeme mouku s práškem do pečiva a po lžících ji přimícháme do tekuté směsi, až získáme hladké, nadýchané těsto. Vlijeme do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem. Pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Upečený korpus necháme zchladnout na mřížce a poté podélně rozkrojíme.
- Na krém krátce prošleháme mascarpone se zbylým cukrem. Až se cukr zapracuje, přilijeme smetanu a vyšleháme do nadýchaného krému. Omyjeme jahody a 1/3 jich rozpůlíme. Jakmile máme korpus vychladlý, tak můžeme vrstvit krém ovoce a následně navrch ozdobit.
Autor receptu: Andrea Slabyhoudová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!