Suroviny
- vaječné bílky 6
- sušený kokos 100 g
- polohrubá mouka 2 PL
- vanilkový cukr
- moučkový cukr
- smetana (40%) 2
- mascarpone 1
- maliny
- jahody
- borůvky
Postup
- Z bílků si vyšleháme sníh, přidáme kokos, vanilkový cukr a 100 g mouky. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
- Hmotu nalijeme na pečicí papír, který pocukrujeme a následně dáme do trouby na 10 minut a poté necháme vychladnou.
Náplň
- Šlehačku vyšleháme do tuha, přidáme mascarpone, 100 g cukru a ovoce.
- Naneseme na plát speciálního těsta a zabalíme, dáme do mrazáku cca na hodinu.
Autor receptu: Josef Chlup
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!