Játrové noky
- vepřová játra 250 g
- česnek 3 stroužky
- majoránka
- strouhanka
- vejce 2
- sůl
Postup
- Maso vložíme do tlakového hrnce, zalejeme potřebným množstvím vody, osolíme a dáme vařit 40 minut. Po 40 minutách vypneme tlakový hrnec, otevřeme ho a vyndáme maso. Otevřený hrnec znovu rozehřejeme. Nasypeme do něj zeleninu a necháme chvíli provařit. Mezitím si uděláme zavářku na játrové noky.
- Do mixéru vložíme játra, česnek, majoránku a sůl. Vše důkladně rozmixujeme. Poté přidáme vejce a strouhanku, aby nám vznikla vhodná hmota. Hotovou zavářku protlačíme přes hrubé síto a uděláme si rovnou do polévky játrové noky.
- Játrové noky necháme v polévce 20 minut provařit. Mezitím si maso obereme, nakrájíme a vrátíme ho zpět do polévky. Hotovou polévku dochutíme podle potřeby mraženým špenátem solí a pepřem.
Autor receptu: Pavel Michalko