Suroviny
- bageta 1
- mleté hovězí maso 250 g
- mletá pálivá paprika
- cibule 1/2
- česnek 1 stroužek
- worcesterová omáčka 1 PL
- kečup 1 PL
- hořčice 1 PL
- vejce
- avokádo 1
- smetanový sýr 70 g
- citron 1
- červená cibule 1
- rajčata 200 g
- balsamico
- sůl
- pepř
Postup
Hovězí tatarák
- Smícháme 250 g hovězího masa se žloutkem, kečupem, hořčicí a worcesterem.
- Přidáme najemno nakrájenou cibuli a stroužek česneku, dokořeníme pepřem, solí a pálivou paprikou, vše promícháme.
Guacamole
- Avokádo rozmačkáme v misce, přidáme 70 g smetanového sýru, najemno nakrájenou červenou cibulku, dochutíme solí a pepřem.
- Nakonec pokapeme citronem podle chuti.
Tataráček z rajčat
- Najemno nakrájená rajčátka smícháme s balsamicem a česnekem, dokořeníme solí a pepřem.
- Francouzskou bagetku opečeme v troubě na 180 °C cca 10 minut.
Autor receptu: Aleš Kureš