Suroviny
- mleté hovězí maso 800 g
- cibule
- mrkev 2
- petržel 2
- mražený hrášek hrnek
- rajský protlak 4 PL
- worcesterová omáčka
- hovězí vývar hrnek
- brambory 800 g
- máslo 50 g
- plnotučné mléko 150 ml
- sůl
- pepř
- tymián
Postup
- Uvaříme brambory v osolené vodě do měkka (asi 15 minut). Mezitím na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a opékáme, dokud nezhnědne. Přidáme mrkev, hrášek, rajčatový protlak a vývar. Vaříme na mírném ohni 15 minut, dokud směs nezhoustne.
- Scedíme brambory a uděláme z nich hladkou kaši s máslem, mlékem, solí a pepřem. Vložíme masovou směs do zapékací misky, přidáme bramborovou kaši navrch a rozetřeme ji. Zapékáme v troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud povrch nezíská zlatavou barvu.
Autor receptu: Andrea Šindelářová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!