Suroviny
- vejce 3
- cukr krystal 3 PL
- polohrubá mouka 3 PL
- prášek do pečiva 1 ML
- voda 3 PL
Náplň
- mascarpone 250 g
- smetana 250 ml
- cukr
- čokoládové sušenky 7-8
- banán 3-4
- oříškový krém
Postup
- Na přípravu potřebujeme piškotový korpus. Tři bílky vyšleháme se třemi lžícemi cukru, následně zašleháme tři žloutky, tři lžíce vody a pak jemně stěrkou tři lžíce polohrubé mouky smíchané s práškem do pečiva.
- Navrstvíme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 25 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut, je třeba sledovat podle toho, jak peče vaše trouba. Upečený korpus zkoušíme špejlí, necháme vychladnout.
- Mezitím si očistíme banány, rozřízneme je po délce. Na korpus natřeme oříškový krém, položíme rozkrojené banány. Na náplň vyšleháme mascarpone s cukrem podle chuti, někdo má rád více sladké, někdo méně. Čokoládové sušenky zbavíme bílé nádivky, vložíme do pevnějšího mikrotenového sáčku a rozdrtíme na kousky.
- Vyšleháme šlehačku a následně do ní zašleháme mascarpone a sušenky. Směs naneseme na banány, uhladíme, povrch můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, sušenkami nebo podle fantazie. Dáme pořádně vychladit.
Autor receptu: Tomáš Brunclík