Čokoláda
- smetana 500 ml
Postup přípravy
Těsto: v kastrolu zahřejeme vodu a máslo. Jakmile začne vřít, osolíme, přidáme prosátou mouku a dobře promícháme.
Po vychladnutí vmícháme šest vajec. Směsí naplníme cukrářský pytlík a na plech s pečícím papírem vytvoříme “šneky”. Pečeme dvacet minut v troubě předehřáté na 180°C. Po upečení necháme pomalu vychladnout v zavřené troubě, aby těsto nespadlo.
Krém: v kastrolu zahřejeme mléko, do kterého vhodíme spirálku z citronové kůry pro získání aroma. V míse vyšleháme cukr a žloutky, přidáme špetku soli a přilijeme je do mléka, kůru z citronu odstraníme. Postupně přisypáváme prosátou mouku a směs mícháme do té doby, než zhoustne. Necháme chvíli vystydnout, nalijeme na upečený korpus a dáme ztuhnout do lednice.
Čokoláda: ve vodní lázni smícháme všechny ingredience, až nám vznikne hladká čokoládová poleva. Naplněné šneky obalíme v čokoládě a necháme ztuhnout v lednici.