Suroviny
- máslo 50 g
- cibule 1 ks
- pórek 1 ks
- ančovička 1 ks
- kapary 1 lžička
- chilli papričky 1/2 ks
- ricotta 200 g
- dijonská hořčice 1/2 lžičky
- sladká paprika 1/2 lžičky
- Gran Moravia (nastrouhaný) 50 g
K podávání
- chléb 8 krajíčků
- rajčata 1 ks
- baby špenát 1 hrst
- čekanka (puk) 1 ks
Postup přípravy
- Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Cibuli, pórek, ančovičku a kapary nakrájejte nadrobno. Z pórku ponechte jen bílou část, rozkrojte ji podélně na poloviny, omyjte a rovnež nakrájejte nadrobno. Ančovičku, kapary a chilli papričku zbavenou semínek najemno nasekejte.
- Ricottu promíchejte s máslem, hořčicí a mletou paprikou. Přidejte zbytek ingrediencí, nastrouhaný sýr avše vyšlehejte elektrickým šlehačem na hladký krém.
- K PODÁVÁNÍ: Pomazánku namažte na tmavý chléb a obložte jej plátky rajčat, špenátem a listy čekanky.
- Prima tip: Pro výraznejší verzi pomazánky nahraďte jemnou ricottu pravou liptovskou brynzou.