Prostřeno: Lepivá rýže s kokosovým mlékem a mangem

Moje hodnocení
24x

Sticky Rice with Mangoes Kao niaw ma muang je třetím receptem Antonína Bradáče

1 porce
60 minut

Na topping

  • kokosový krém 200 ml
  • mouka špetka

Head

Postup přípravy

  1. Rýži propláchneme vodou a namočíme ji do studené vody na 2–4 hodiny. Poté vodu scedíme a rýží přesypeme do plátýnka, přidáme 1 pandan list a dáme vařit do páry.
  2. Po 10 minutách rýži promícháme. Mezitím si svaříme kokosové mléko s pandan listem, cukrem a solí.
  3. Když je rýže měkká, přendáme ji do mísy a přelijeme ji svařeným kokosovým mlékem.
  4. Připravíme si topping. Do kokosového krému přidáme trochu rýžové mouky, osladíme a přivedeme k varu. Krátce provaříme.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty