Suroviny
- listové těsto (chlazené)
- pomerančová marmeláda
- cukr krystal (na ozdobení)
Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Troubu si předehřejte na 200 °C. Listové těsto rozválejte na tenký obdélník, a ten potřete vrstvou pomerančové marmelády. Potom stočte do "rolády". Tuto roládu překrájejte na cca 5 cm dlouhé válečky. Každý z nich na jedné straně smáčkněte, tak aby se na druhé rozevřel, a touto smáčknutou stranou postavte na suchý plech (trochu přitlačte, aby byly růže stabilní). Posypejte krystalovým cukrem, který bude dělat dojem "rosy".
- Upečte v troubě dozlatova (trvá to cca 20 minut podle trouby). Prvních deset minut troubu neotevírejte, listové těsto to nemá rádo.