Postup přípravy
Na oleji osmažíme cibuli. Zelí vysypeme do cedníku a propláchneme. Pak vyklopíme do hrnce a asi půl hodiny smažíme. Přidáme sůl, pepř, červenou mletou papriku a cukr. Vepřové maso naklepeme, osolíme, ochutíme steakovým kořením a naskládáme do pekáče. Do stejného pekáčku dáme také osolené krůtí maso a společně pečeme zaklopené asi hodinu až hodinu a půl. Poté pekáč otevřeme, přidáme k masu připravené zelí a dopečeme asi půl hodiny.
Přílohy
Urnebes salát
Ingredience: balkánský sýrajvarčesnek
postup:
Vše smícháme do směsi.
Pečené kapie
Ingredience: paprikyolejocetčesnek
postup:
Papriky opečeme v troubě nasucho, pak oloupeme a ochutíme olejem a octem. Osolíme a přidáme česnek.
Hlavní jídlo
Podvarak s krůtím a vepřovým masem, příloha - brambory na másle, pečené papriky s česnekem
Ingredience:
- 4 sklenice kysaného zelí
- 2 cibule
- 2–3 lžíce oleje
- 5 plátků krkovice
- krůtí maso