Suroviny
- vejce 12 kusů
- hořčice 1 dávka
- sůl 1 špetka
- krenex 1 dávka
- cibule 1 kus
- pomazánkové máslo 1 balení
- majonéza 1 balení
- rajče 1 dávka
- červená paprika 1 dávka
- hlávkový salát 1 kus
Postup přípravy
Uvaříme vejce natvrdo, vychladíme a rozpůlíme, vyjmeme žloutky
Žloutky dáme do misky, přidáme nakrájenou cibuli, lžíci plnotučné hořčice, jedno celé pomazánkové máslo, lžíce krenexu a tři lžíce majolky
Osolíme podle chuti
Vidličkou vše promačkáme a promícháme
Rozmíchanou hmotu vložíme do rozpůlených bílků
Na mísu na vejce se doprostřed naloží zbylá hmota ze žloutků, kolem se nasází plněná vejce a ozdobí se rajskými jablky a červenou paprikou
Podává se s nakrájenou bagetkou na dezertních talířcích vystlaných listem hlávkového salátu a ozdobené čerstvou zeleninou