Pljeskavice
Postup přípravy
Maso mícháme, ručně propracujeme se všemi přísadami a necháme odpočinout v lednici. Potom si z něj navážíme 100g kuličky, které mezi dvěma alobaly rozválíme. Následně je pečeme na pánvi a opatrně obracíme, aby se nám nerozpadly. Podáváme teplé s pečenou paprikou plněnou sýrem. Domácí pečivo
Ingredience: 1 kg hladké moukyšpetka soli1,5 dl oleje½ l mléka42 g droždí2 žloutkykmín
Uděláme kvásek, vydmýcháme těsto a necháme kynout. Potom vypracujeme rohlíčky, houstičky, bochánky. Pomažeme bílky, osolíme a okmínujeme.
Pljeskavice s pečenou paprikou plněná sýrem ajvar, domácí pečivo
Ingredience:
- 3 kg mletého masa (50 % vepřové, 50 % hovězí)
- 2 větší cibule
- 1 malá rovná lžička soli
- 1 lžíce vegety
- ½ lžičky grilovacího koření
- ½ lžičky červené papriky
- 3 stroužky česnek